Esent
olej z czarnuszki
- uniwersalne zastosowanie – do twarzy, ciała oraz włosów
- tłoczony na zimno
- nierafinowany
Olej z czarnuszki Esent to naturalny produkt o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ma właściwości zabezpieczające, nawilżające oraz przeciwstarzeniowe. Łagodzi wszelkie podrażnienia, wspomaga leczenie alergii i stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Nałożony na skalp normalizuje wydzielanie sebum, hamuje rozwój niechcianych bakterii oraz stymuluje szybszy wzrost włosów. Nierafinowany olej z czarnuszki również sprawdzi się jako dodatek do ulubionych kosmetyków, jak krem, balsam czy maska do włosów.
Kosmetyk jest w 100% naturalny – jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii. Surowiec pochodzi z Egiptu i Syrii. Olejek z czarnuszki ma naturalnie brązowawy kolor i charakterystycznie korzenny zapach z lekką goryczką. Można go stosować na skórze, włosach, a także jako element aromaterapii, np. podczas przeziębienia, kaszlu czy zapalenia oskrzeli.
Stan produktu:
fabrycznie nowy
Opakowanie:
50 ml
Data ważności:
zgodna z informacją zawartą na opakowaniu
Mogą występować różnice
w szacie graficznej
Pamiętaj, że lista składników może się różnić w zależności od serii produktu. Najbardziej aktualną listę znajdziesz na opakowaniu produktu.














Reviews
There are no reviews yet.